Bjud på en korvrätt det är enkelt!

Falukorv och makaroner eller Korvstroganoff i all ära, men ibland kanske du skulle vilja testa något nytt? Med korv är det jättelätt att fixa en läcker vardagsrätt såväl som en festlig måltid, hela året om. På ungefär tjugo minuter lagar du t.ex. en härlig korvgryta eller en mustig ”Korv Rydström”, en festlig korvtortillas eller varför inte en korvpizza med svensk pesto?

Här får du 6 recept och vill du ha fler är det bara att besöka www.lithells.se

För fler recept, besök www.lithells.se

Oskar älskade korv

Om någon kan göra anspråk på att vara hela Sveriges korvexpert så är det Lithells. Bland annat var det just Lithells som en gång uppfann förlagan till dagens varmkorv.

Lithells långa, spännande historia började i en källarlokal i Kumla år 1907. Det var där Oskar Lithell började tillverka korv med ett startkapital på 75 kronor och en handdriven köttkvarn. Tjugofem år senare lanserades Sibyllakorven och varumärket Sibylla. Lithells låg också bakom Kumlakorven som var föregångaren till dagens varmkorv.

1956 flyttade företaget in i ett nedlagt mejeri i Sköllersta och detta blev grunden till dagens moderna korvtillverkning. Lithells förblev ett familjeföretag under nästan sjuttio år och 1997 köptes det av Atria.

Oskar Lithells gamla handdrivna köttkvarn har numera fått gå i pension, men den är fortfarande en bra symbol för den hantverksstolthet som är vår starkaste drivkraft. Och det viktigaste har vi gemensamt med Oskar och den stora skara eldsjälar som genom åren format vår historia: Kärleken till mat som har det där lilla extra.