Sök Artikel

Skriv din egna artikel

Nu kan medlemmarna på Matklubben.se skriva egna artiklar. Vill du också göra det? Skriv då en artikel och skicka den till info@matklubben.se

Artiklar om alla hjärtans dag

Din sökning gav 234 träffar

Att skriva recept

Alla är mycket välkomna att dela med sig av sina egna recept till Matklubben. Det är viktigt att recepten är skrivna på ett logiskt och enkelt sätt. Det är bra att känna till för alla som vill skicka in recept till Matklubben, så blir det inga missförstånd.

Musslor

Nykokta musslor är fantastiskt gott. Med vin, vitlök och vitt bröd kan man lätt drömma sig bort till semesterns medelhav och havsdoftande fiskrestauranger.

Lär dig laga god fisk

Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många som inte vet hur enkelt det är att laga till fisk och därför gör det alldeles för sällan. Knepen är många och tillagningssätten varierar, men slutresultatet skall alltid bli en fisk som är saftig och absolut inte torr i köttet.

Erbjudande från Bättre mat

Ny mattidning!
Gillar du att laga mat? Ska det vara behändigt och gå snabbt med fantastiskt resultat?

Då är BÄTTRE MAT tidningen för dig! BÄTTRE MAT är en mycket användbar tidskrift om mat, som uppfyller dina behov av idéer och inspiration till allt från vardagsmat till festma...

Indonesisk matlagning

Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och räkor, som ofta wokas. Matbröd förekommer aldrig hos den inhemska befolkningen

Indien!

I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna. Men se upp, du får inte ta maten med vänster hand, den anses vara oren, den handen används till annat...

Lyckas med julskinkan

Julskinkan är en av de viktigaste attributen på julbordet för de allra flesta. I skilda delar av landet smakar den lite olika. Oftast föredrar man den rimmad i mellansverige, medan man dessutom vill ha den lättrökti söder.Griljeringsreceptet däremot, brukar ha små variationer från familj till fam...

Doften av jul eller ?måsten? av jul!?

När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla sina ljus och lyser upp. Dofter av hyacinter, kryddor, saffransbröd, pepparkakor och gran blandas och ersätter de höstiga skogsdofterna.
Eller är det så att du mest känner "måsten" i samband med julen? Alla förpliktelser kring...

Bli bättre i köket - Baka godare saffransbröd

Tyvärr tycker många att köpta lussekatter och saffransbröd faktiskt är godare och saftigare än hembakta. Det råder jag bot på här och serverar massor med knep för det riktigt lyckade baket.
Saffran torkar ut degen, vilket kan avhjäpas med mer fett, kesella, vit sirap och bakpulver. Det hänger ...

Cheesecake med persikor

Cheesecake är en engelsk kaka som består av en kräm på en kexbotten. Denna cheesecake är gjord på gräddost och persikor. Kakan blir bäst när den görs dagen före, så att den får tid att stå och dra.


Ingredienser:
8 personer
Botten:
50 g smält smör
50 g socker

Provence

Körde runt i Lubèronbergen. Alla mysiga byar som Peter Mayle har förevigat i sina underbara böcker om det provencalska livet. Avignon, medeltidsstaden och påvefästet, Menèrbes med sina gränder och det fantastiska Fontaine-de-Vaucluse. Vackra ställen på jorden!

Vatten… Oh heliga vatten!

Vattenkonsumtionen i Sverige bara ökar. Den på flaska alltså. 2006 konsumerade vi 247 miljoner liter, trots att vi har ett av världens bästa vatten väljer vi att betala massor med pengar för det vatten som egentligen är gratis. Varför??

Tips och idéer!

Efter en ganska händelselös restauranghelg men ändå en trevlig mathelg tänkte jag lista några favoriter i köket!

Goa gryn!

Det har kommit en massa nya goda gryn i affärerna. Jag får många frågor om vad det är och hur de används. Alla dessa gryn är bra sallads baser eller som komplement till en varmrätt istället för potatis, ris eller pasta. Här kommer en snabb guide!

Den svenska präktiga miljöboven

Vi anser oss själva vara så duktiga i Sverige. Vi sorterar, är miljövänliga, köper lokalproducerat och ekologsikt, låter kossorna gå och mysa i ett mossgrönt landskap à la Bregottreklamen. Men… Är det så? Hur kunde vi bli så dumma… Låt mig få spräcka denna myt om präktiga svenskar.

Karibien

Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi har konstant 28 grader och 25 i vattnet, det känns underbart när jag får rapporter om vädret hemma…!