Sök Artikel

Skriv din egna artikel

Nu kan medlemmarna på Matklubben.se skriva egna artiklar. Vill du också göra det? Skriv då en artikel och skicka den till info@matklubben.se

Artiklar om knepen för en god sås

Din sökning gav 562 träffar

Sommarviner

Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner som vi dricker i bersån, på terassen, till grillfesten, till de nyplockade bären. Uppfriskande, vita torra viner, halvsöta eftermiddagsviner, lätta, svala röda

Visst drar vi åt det lätta, eleganta och uppfriskande när det ä...

Apriltävlingen avslutad!

Det är så kul med alla recept som kommer till oss varje dag! Desto svårare är det att utse en vinnare. Grattis Jessika till din laxlasagne!

Den perfekta oxfilén, del 2

Recept
(4 personer)
4 tournedos (á 150 g)
Salt och peppar
Stektermometer

Receptet är tänkt att beskriva hur man kan förbereda köttet inför en middag man kan förbereda det flera timmar (eller dagen före) före middagen. Fördelen med detta är att man slipper stå i stekos...

Den perfekta oxfilén

Oxfilé är för många sinnebilden för en god middag, jag är benägen att hålla med. Naturligtvis finns det mycket annat som är gott och som man gärna bjuder på, men oxfilé är ändå lite speciellt. Den här artikeln handlar om tillagning av kött i allmänhet och oxfilé i synnerhet, jag har inkluderat et...

Oliver

Oliver har blivit lika vanliga i vårt kök som tomater och lök, framför allt oljan som är så användbar och nyttig. Oliver sätter den bästa smak på röror, pastan och pizzan.

Portvin

Portvin passar främst som dessertvin till glass, efterrätter eller ost. Men passar även förträffligt utan tilltugg som en njutning i all ensamhet eller som sällskapsdryck.

Goda såser och röror!

Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den sista touchen, pricken över i:et. En riktigt smarrig röra kan lyckas lyfta vilken tråkig anrättning som helst...

Äggplantor

Finns det någon vackrare grönsak än en spegelblank, slät, mörkviolett aubergine? Och som smakar så underbart, nystekta i olivolja?

Tilltugg

Att bjuda på tilltugg före maten eller till drinken känns välkomnande och är absolut en bra inledning på en fest. Apétizer, Anti pasti, Amuse Bouche, ja, kärt barn har många namn!

Polenta

Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gult majsjöl fritt från gluten. Traditionellt kallas även den norditalienska tjocka majsgröten eller majsmjölet för polenta.

Sill och strömming

Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming används i dagligt tal för sill som lever i bräckt vatten i större delen av Östersjön norr om Kalmar.

Valborgstips

Knappt har man hämtat andan efter påsk, så är det dags för valborgsfirande. Det är ju lite av finessen med våren, just att helgerna kommer tätt. Ibland kan det emellertid vålla lite huvudbry vad gäller maten. Misströsta inte, här får du lite idéer!

Att lagra eller inte lagra?

För många människor är kriteriet för ett högklassigt vin att det har potential att lagras i ett antal år. Och det speciella med vin är just dess förmåga att kunna fortsätta utvecklas i flaskan.


Men man ska inte glömma bort att de flesta viner som görs idag är för mer eller mindre ome...

Potatis-vår viktigaste c-vitaminkälla?!

Att äta potatis är inte det första man tänker på när det gäller att få i sig c-vitamin. Apelsiner och andra citrusfrukter ligger närmare till och innehåller naturligtvis större mängd c-vitamin.
Tyvärr är det inte alla som äter mycket citrusfrukter och då blir ju alternativen intressanta. Det ä...

Grodda hemma

Grodda kan du göra året runt men nu är det särskilt hög tid inför salladssäsongen! Alfalfafrön, mungbönor, oskalade linser, bockhornsklöver är lätta att gro och bildar långa läckra groddar.

Tävlingen är avgjord!

Så var det klart! Vi har läst, provlagat och njutit av alla de goda recept som har kommit till oss. Att välja en vinnare bland dessa var inte lätt men nu är det gjort!

Olivkaka

Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dricks Pineau de Charantes som även finns att köpa i Sverige.

Ägg, ägg, ägg!

Ägg hör verkligen påsken till. Låt dig fröjdas över vår tillgång på ägg och laga goda äggrätter! Dags för äggfrossa!