Sök Artikel

Skriv din egna artikel

Nu kan medlemmarna på Matklubben.se skriva egna artiklar. Vill du också göra det? Skriv då en artikel och skicka den till info@matklubben.se

Artiklar

Din sökning gav 603 träffar

Svampdax!

Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börjar gå mot sitt slut och den enda räddningen. Här får du några svamptips!

Parmesan

En röra på Parmesanost, olivolja, basilika och vitlök gör den enklaste pasta helt ljuvlig. Men det allra förnämsta och godaste är ändå att bjuda Parmesanosten naturell med ett glas Amarone - enljuvlig och oförglömlig kombination.

Bestman

Inför sommarens alla bröllop kan det vara bra veta vilken roll man har och vad som förväntas av en. En bestmans roll är oftast den med frågetecken kring, här kommer bestmannens handlingsplan!

Härliga fiskrätter!

Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt som helst kan det bli med rätt tillbehör, som tropisk salsa, örter och grönsakspasta.

Middagsklädsel

Vi får en del frågor om vad som gäller kring klädsel och dresscode vid olika tillfällen. Därför publicerar vi några frågor och några svar!

Den användbara köttfärsen

Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det finns mycket festligt man kan göra av den också. Lär dig de enkla knepen för tillagning och få mer kunskap om själva råvaran.

Färskpotatis!

Äntligen är den här, årets njutning, nypotatisen. Det finns lika många sorter som övriga året, läs om de olika sorterna!

Sockerfria recept

Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt socker i. Tillhör du dem, eller bara vill dra ner på sockerintaget får du här några recept på sockerfira godsaker!

Värmande drycker

Här kommer fler förslag på värmande drycker, vilket kan behövas nu när kylan tränger sig på. Kryp upp i soffan med en stor kopp varmt och mys!

Honung som krydda i maten

Tiden är förbi när honungsburken endast åkte fram i förkylningstider. Numera finns den lättillgänglig bredvid mina andra vanligaste kryddor intill spisen.

Stek rätt!

Det finns många knep för att känna om köttet är lagom stekt men det gäller ju att ha känsla för det. Känner du dig osäker, får du här en liten lathund!

Färsk kalkon

Tidigare har det bara varit en del förunnat att kunna köpa färskt kalkonkött. Nu fins kalkon riket över och vi har en påtaglig trend som pekar mot vitt kött. Kycklingkonsumtionen är hög och många kommer att uppskatta kalkonkött lika mycket.

Ut och leta "musöron"

Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt de små skotten på nässelplantan. I södra Sverige börjar det bli dags att kratta bort löven och söka efter nässelskotten. Plocka dem med handskar på, för de kan brännas lite annars.Gå sedan hem med korgen full och laga delikatesser.

Quorn

Quorn är livsmedelsingrediens som ursprungligen kommer från en liten svamp. Det har bedrivits mycket forskning för att få fram ett alternativt sätt att producera protein. Till slut fann man en svamp i en trädgård i Marlow som ligger i norra England, alldeles bredvid företaget Marlow Foods Ltd. Produkten har funnits på den engelska marknaden sedan mitten av 80-talet och nu är den här!

Barnkalasdax

Statistik tillbaka visar faktiskt att det är många barn som föds i mars. Så det är enkelt att dra slutsatsen att många föräldrar står i barnkalasfunderingar nu. Oftast är inte maten det viktigaste, men det är ju ändå jättekul om barnen kan tycka det är lite spännande och annorlunda.

Persilja- vår vanligaste kryddväxt

Det finns nästan ingen rätt eller mat som inte persilja passar till. Sedan urminnes tider är det en av våra vanligaste kryddväxter. Själv föredrar jag den slätbladiga, som har mycket mer smak.

Gott med rödbetor

Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augusti. Resten av året säljs rödbetor utan blast, mest för inläggning. Visste du att det även finns Gulbeta och Polkagrisrödbeta?

Månadens recept tävling

Månadens recept tävlingen pågår kontinuerligt och en vinnare utses varje månad. Var med och tävla du också!

Vilket är ditt bästa recept?
Lägg in det i månadens recept kategorin i Kokboken så har du chansen att vinna fina priser.Ditt recept kan vara antingen traditionellt eller helt nytänkande. När vi har provat recepten publiceras de under "Medlemmarnas bästa recept". Tänk på att receptet ska vara anpassat efter 4 personer och glöm inte att vara så detaljerad som möjligt, både med mått, ingredienser och tillagning. Senast den sista varje månad vill vi ha ditt svar!

[ function openLoginPage(url){login(url); } Öppna tävlingen]