Sök Artikel

Skriv din egna artikel

Nu kan medlemmarna på Matklubben.se skriva egna artiklar. Vill du också göra det? Skriv då en artikel och skicka den till info@matklubben.se

Artiklar

Din sökning gav 598 träffar

Woka

Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig mer ord som Mongolian Barbeque, blixtstekning eller orientalisk gryta. Vad man menar är det som vi kallar för att woka.

Ricottaost

Den smakar nästan ingenting men i matlagning är den underbar. Visste du att du enkelt kan göra Ricottaost själv?

Grappa

Grappa är italiensk sprit som framställs av pressrester frånvinjäsningen som destilleras till grappa. I Frankrike kallar man grappa för Marc.

Lilla vett och etikettskolan

Jag tycker det är så roligt att intresset för vett och etikett börjar komma tillbaks. Efter några år då folk skulle klä sig hur som helst och det uppfattades som nästintill kungligt att skåla, buga och hålla tacktal, börjar man uppskatta långa middagar med allt vad det innebär.

Odla vintergrönt

På vintern är det härligt att kunna odla sina egna purfärska grönsaker hemma i köksskåpet - det handlar förstås om att grodda.

Kaffetider!

Mörker och kyla. Vad passar väl då bättre än riktigt italienskt nylagat kaffe?

Julsnapsen

Nu är det hög tid att förbereda julsnapsen! Visst är det roligast att servera hemmagjord snaps till julbordet, inte är det särskilt svårt heller. Här kan du både köpa flaskan och kryddorna, recepten får du på köpet!

Soppor, soppor!

Det är så enkelt och gott med soppor. Dessutom kan man göra den väldigt matig genom att servera ett spett till, hela fisk- eller köttbitar och nybakat bröd.

Pinotage

År 1925 korsade professor Abraham Perold från Stellenbosch-universitetet i Sydafrika två druvor. Detta resulterade i en ny druva som fick namnet Pinotage. Alltså ? druvorna Pinot Noir och Cinsault korsades och blev Pinotage.

Julklappar!

Nu är det dags att börja fundera över julklappar. Därför har Matklubben laddat upp med julklappar i shoppen. Luta dig tillbaks i stolen och handla dina julklappar enkelt och smidigt i Matklubbens shop!

Glöggtilltugg

Då var det dags igen! På söndag är det advent och det är dags för årets första glögg. Det finns mycket gott man kan äta till glöggen, här kommer ett par lysande förslag!

Egen glögg

Nu är det äntligen glöggtider! För oss icke-kaffedrickare är nog glöggen extra efterlängtad. Att göra sin egen är inte svårt och den smakar alltid extra gott! Här bjuder vi på ett recept på vit glögg!

Sköt dina julblommor!

Ju större och fastare Amaryllislök du köper, desto fler stänglar och blommor kan du räkna med. För att dina julblommor ska hålla så länge som möjligt får du här lite skötselråd.

Skapa dina egna jultraditioner

I dessa tider då många av oss lätt känner press från olika håll är det viktigt att skapa sitt eget sätt att fira jul. Vårt levnadssätt och vår arbetssituation idag gör att vi oftast inte har möjlighet att låta alla barndomstraditioner fortleva.

Med detta menar jag i klartext att var och e...

Portvin och Stilton

Siltonost hör verkligen julen till och till Stilton hör Portvinet. En oslagbar kombination för alla, ingen jul utan detta par!

Australian Wine Club ny partner till Matklubben

Matklubben har inlett ett samarbete med Australian Wineclub där Matklubbens medlemmar och läsare får tillgång till och möjlighet att pröva nya spännande viner från "down under".

Vinerna beställs på Systembolaget och leveranstiden är mellan 3-5 dagar.

Passa på att pröva du också!

Julmat i andra kulturer

Passa på att lära dig nya jultraditioner av vänner från andra länder eller svenskar som bott utomlands en period. Det är oftast väldigt trevligt att "mixa" det typiskt svenska julbordet med lite nya detaljer.
I många länder firar man inte på julafton, utan har istället juldagen som den "stora"...