Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett gott tillbehör till pajen är tomatsallad.


Ingredienser:
Deg:
180 g vetemjöl
75 g smör
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning:
125 champinjoner
1 msk olivolja
150 g bacon
2 ägg
6 msk creme fraiche
1 tsk riven muskot
100 g riven emmenthaler


Tillagning:
Deg:
Sikta mjölet och smula i smöret. Tillsätt salt och samla degen med ägget. Kavla ut degen och lägg i en smord pajform. Förbaka botten i 225 grader i 10 min.

Fyllning:
Rensa och skölj champinjonerna, skär dem i skivor och stek dem i oljan ett par minuter. Stek baconen knaprig på en torr stekpanna. Vispa äggen med creme fraiche och muskotnöt. Fördela champinjoner och bacon på den förbakade botten. Häll äggsmeten över.
Strö på riven emmenthaler och grädda färdigt pajen i 180 grader i 25 min.

Henrik
2005-10-26