Här får ni helgens bästa recept på en riktigt god fransk fiskrätt! Bjud hem ett par vänner, avnjut ett gott vin, laga denna mycket goda fiskrätt och ni får en mycket trevlig kväll!





Havskatt i Pernod

4 pers:
600 g havskattfilé, skinnfri, delad i fyra bitar
600 g färsk spenat
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
smör
1/2 dl pinjenötter
2-3 dl musselbuljong eller, till nöds, lite fiskbuljong med vitt vin och en nypa saffran
3 dl vispgrädde
en kapsyl Pernod eller Ricard
salt & peppar
1 msk ströbröd

Fräs spenaten i smör tillsammans med schalottenlök och vitlök. Salta och peppra och tillsätt pinjenötter. Koka upp musselbuljongen med vispgrädden. Salta och peppra och låt småputtra utan lock i ca 10 minuter, så att såsen kokar ihop. Tillsätt en kapsyl Pernod. Bottna en ugnssäker form med spenaten, placerafiskbitarna ovanpå och häll på såsen. Strö över 1 msk ströbröd. Grädda i 200 grader i ugn under 15-20 minuter.

Maria Dahlquist
2004-09-27