Visst är det härligt med riktigt svensk husmanskost? Det blir man aldrig trött på, tvärtom, ibland verkligen längtar men efter det.

Kokt kotlett med grönsaker
4 portioner
4 Pigghamkotletter
4 dl köttbuljong
1 msk sherry eller pressad citron
några kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
300 g frysta blandade grönsaker
4 portioner pasta

Tillaga grönsaker och pasta enligt anvisning på förpackningarna. Koka upp buljongen i en kastrull. Smaksätt med sherry eller citron och timjan. Lägg i kotletterna och låt dem koka ca 5 min. Ta upp kotletterna och häll över lite buljong. Salta och peppra. Servera med pastan och de lättkokta grönsakerna.

Ostfylld schnitzel
4 portioner
4 skivor skinkschnitzlar
300 g tagliatelle
100 g getost eller fårost
3 msk crème fraiche
2-3 msk soltorkade tomater
3 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1 liten vitlöksklyfta

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ost, crème fraiche och finhackade tomater. Lägg en klick på varje skinkskiva, vik dubbelt och fäst med tandpetare. Stek köttet i smör ca 3 min/sida. Salta och peppra. Servera med pasta som blandats med mixad olja, basilika och vitlök.

Maria Dahlquist
2006-02-17