Hur skall man diska sina knivar?

Hur man diskar sina knivar och samtidigt behåller dem vassa!


Ta för vana att alltid diska knivarna under rinnande ljummet vatten när du byter råvaror.När matlagningen är avslutad diska och torka kniven torr med en handduk. Låt aldrig en kniv ligga i diskvattnet. Stor skaderisk!

Därför ska du aldrig diska knivar i maskin:
1. Maskindiskmedel innehåller slipmedel som påverkar skärpan.
2. Maskindiskmedel innehåller salt för att det inte ska klumpa ihop. Saltet kan skapa fula fläckar på eggen.
3. Står en kniv i bestickstället så stöter den mot andra bestick under diskprogrammet och eggen kan skadas.
4. Ligger kniven på stället så kan den kraftiga vattenstrålen göra att den vassa eggen skadar plasten i diskstället som sedan börjar rosta.
5. Hettan under torkprogrammet kan påverka stålets egenskaper.
6. Det är lätt att skada sig på en kniv som står i en diskmaskin.


Matklubben
2004-07-10