Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, chili och vitlök. Lätt kryddad och perfekt till ris.


Ingredienser:
400 g kycklingfilé
100 g cashewnötter
2 klyftor vitlök
2 chili
1 tsk färsk ingefära
5 msk olivolja
1 knippa salladslök
1 dl tomatketchup
3 msk fisksås (A taste of thai)
1 msk socker
salt och peppar

Tillbehör:
Ris


Tillagning:
Rosta cashewnötterna i ugnen tills de är gyllenbruna. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingköttet i strimlor. Hacka vitlök, chili och ingefära fint.
Hetta upp oljan i en wokpanna och rosta vitlök, chili, ingefära och kycklingstrimlorna. Stek tills köttet är gyllenbrunt.
Skär salladslöken i ringar och tillsätt tillsammans med tomatketchup och fisksås. Stek tills köttet är genomstekt och smaka av med socker, salt och peppar.
Vänd ner de rostade nötterna i rätten som serveras med kokt ris.



Henrik
2005-10-18