Sök Recept

Bröd av fyra sädesslag

<< Tillbaka
Mjöl av fyra sädesslag, brödkrydda, filmjölk och honung ingår i det här mustiga, fiberrika brödet, ljuvligt att äta till bl a soppa. Det blir 2 limpor av detta recept.
Betyg (1 röst)

Ingredienser

5 dl filmjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
½ dl honung
2-3 tsk brödkrydda
Ca 13 dl matbrödsmjöl av 4 sädeslag


Gör så här

Ugn: 175°

Värm filmjölken tills den blir fingervarm.
Rör ut den smulade jästen i filmjölken.
Tillsätt salt, honung och brödkrydda.

Arbeta in det mesta av mjölet, tills degen släpper bunkens kanter.
Jäs degen under duk i ca 45-60 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
Dela den i 2 delar, som formas till runda limpor.
Rulla dem i mjöl och lägg dem på smord plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter.

Grädda längst ner i ugnen i ca 60 minuter.
Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Limporna går bra att frysa.

Lycka till! Njut