Sök Recept

Pavlova Tårta

<< Tillbaka
Detta recept har jag haft i min ägo väldigt länge, det är ett urklipp från ett gammalt socker paket . En underbar tårta som om mina gäster får välja ska serveras varje gång vi har fest! Hihihihi...
Betyg (10 röster)
Antal personer
8-10 st

Ingredienser

4 Äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk majsenamjöl
1 ½ dl Vispad grädde
2 dl Vaniljkräm
Matolja

Valfri färsk frukt typ:
Jordgubbar
Kiwi
Aprikoser
Vindruvor
Physalis

Tillagningstid: 2 timmar minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt socker lite i taget under kraftig vispning.
Tillsätt vaniljsocker och maizenan sist.
Klä en 2 liters rund form med löstagbotten med bakplåtspapper, smörj botten med lite matolja.
Slå i smeten och gör en liten urgröpning i mitten, för att fyllningen ska få bättre plats sedan.

Grädda i mitten av ugnen i 125 grader i ca 1 timme, sänk värmen till 100grader och grädda ytterligare i 15 minuter.
Låt svalna ordentligt.
Ta försiktigt lossa marängen från formen.

Vispa grädden.
Vispa vaniljkräm. (Följ anvisningen på paket för vaniljkräm)
Blanda Grädde och Kräm lägg i marängen.

Dela frukten i lagom mums bitar.
Lägg den färska frukten på vaniljgrädden, toppa ordentligt med frukt ...
Mmmmmm Bara sååå gott!