Sök Recept

Annikas tonfisklasagne

<< Tillbaka
Ingen som läser detta receptet kan göra sig en föreställning om hur fantastiskt den här lasagnen smakar! Varje gång jag gör den skickar jag en tacksam tanke till Annika som bjöd mig på den här rätten för en si så där tio-femton år sedan.
Betyg (23 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gul lök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
Olivolja
1 burk krossade tomater à 400 g
1 burk tonfisk i vatten
Salt
Peppar
Chilipulver
1 burk keso à 250 g
12-15 lasagneplattor
2 dl vispgrädde
2-3 dl riven ost


Gör så här

Hacka löken och morötterna. Fräs dem mjuka i olivolja i stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken.

Häll på tomaterna, salta och peppra efter smak. Låt röran puttra några minuter.

Häll av vattnet från tonfisken och rör ner den i stekpannan.

Varva tre lager lasagneplattor med två lager tonfiskröra i en ugnssäker form.

Klicka ut keson över lasagnen, häll på grädden och strö över osten.

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter på 200 grader.

Tomatsallad är gott till.