Sök Recept

Kyckling africana

<< Tillbaka
Detta är min version av denna rätt. Underbart gott och lätt.
Betyg (10 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 dl corn flakes
2 msk smör
Salt
Peppar

Sås:
½ msk smör
½-1 msk mjöl
2 dl kokosmjölk
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
2-3 tsk curry, valfri
1-2 tsk sambal oelek, kan uteslutas
1 mogen banan
2 tsk citronsaft
1-2 tsk mango chutney
1-2 msk konjak, kan uteslutas
1 msk hackad persilja, kan uteslutas
Salt efter smak

Tillbrhör:
Kokt ris
Kokos rostad, ca 1½ dl
Djupfryst eller färsk tärnad mango
Ev mango chutney

Tillagningstid: 30 minuter minuter

Gör så här

Ugn: 150º C
Skär kycklingen i lagom stora kuber ca 2x2 cm. Smula corn flakes smått, lägg smulorna i en plastpåse, lägg även i kycklingbitarna i påsen, skaka så att bitarna täcks med smulet.

Bryn kycklingbitarna i matfettet, salta och peppra, lägg över dem i en ugnssäker form. Sätt in i 150º mitt i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de är klara. Rör ett pår gånger under tiden.

Under tiden görs såsen. Fräs matfett och curry ett par minuter, tillsätt ev sambal oelek och mjöl, rör om och späd med kokosmjölk. Låt såsen koka upp under fortsatt omrörning, tillsätt ev mango chutney. Låt sjuda under lock på svag värme ca 5 minuter, tillsätt crème fraiche.
Skala bananen och mosa den med en gaffel, droppa över citronsaften, rör om, rör ner bananmoset i såsen och krydda med pressad vitlök, ev konjak och salt. Smaka av och ta den från plattan.
Ta ut kycklingbitarna från ugnen, häll på såsen och strö över lite av den rostade kokosen och ev hackad persilja. Bjud de olika tillbehören i små skålar.