Sök Recept

Alla hjärtans dessert

<< Tillbaka
Den här efterrätten är egentligen en polkagris-parfait. Du vet väl att parfait inte smälter lika lätt som glass? Men hjärtevännen, bästa grannen eller din hjälpsamma arbetskamrat "smälter" säkert inför det här hjärtat! Hjärte-parfaiten är ljuvligt god som efterrätt, men kan med fördel också bjudas till en kopp kaffe.
Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 6 st

Ingredienser

1 dl vatten
1 dl florsocker
4 äggulor
1-1 1/2 dl krossade polkagrisar
4 dl vispgrädde

Garnering:
1­-2 dl vispgrädde
Citronmeliss


Gör så här

Vispa samman vatten, socker och gulor i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp krämen under vispning. Den får inte koka.

Ta bort kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Vispa i den då och då.

Vispa grädden till skum. Blanda ner den och polkakrosset i krämen. Häll den i en form, helst i form av ett hjärta. Sätt formen i frysen i minst 4 timmar.

Stjälp upp parfaiten ca 1/2 timme innan den ska ätas.

Garnera.