Sök Recept

Pizza bolognese

<< Tillbaka
En enkel pizza med härlig mozarella som garnering. Ett mycket bra sätt att ta vara på överbliven köttfärs- eller bolognesesås.
Betyg (0 röster)
Antal personer
2 pizzor st

Ingredienser

Pizzadeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl mjölk

Fyllning:
1 gul lök
1 msk olivolja
700 g blandfärs
3 mogna tomater
1 dl tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 tsk blandade torkade örtkryddor
Salt
Peppar
15 skivor mozzarellaost


Gör så här

Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Värm upp oljan i en stekpanna. Bryn lök och köttfärs tills det är väl brynt. Häll bort överflödigt fett från stekpannan.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i tärningar. Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger och örter till köttfärsen. Smaka av med salt och peppar. Täck över och låt sjuda i 20 minuter.

Degen: Blanda mjöl och bakpulver och blanda samman till en deg tillsammans med olja och mjölk. Kavla ut degen till två runda bottnar, ca 25 cm i diameter, och lägg dem på en smord bakplåt.

Fördela fyllningen på bottnarna och lägg osten ovanpå. Baka pizzorna 20 minuter i ugnen.