Sök Recept

Bonjourgryta

<< Tillbaka
Jättegod maträtt som blivit mångas favorit!
Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

8 hg Nöt eller älgkött
1 röd Paprika
1 grön Paprika
1 Purjolök
2 st Buljongtärningar
1 tsk Curry
3 dl kall Mjölk
3 dl Grädde
3 tsk Paprikapulver
2 msk Mjöl
2 burkar Bonjourost med vitlök

Tillagningstid: 1 timme och 30 minuter minuter

Gör så här

Skär köttet i strimlor och fräs dom. Paprikorna och purjolöken strimlas och fräses tillsammans. Lägg alltsammans i en ugnssäker form.
Övriga ingredienser utom osten blandas tillsammmans kalla och får koka en stund. Rör i grytan under uppkokningen så att det inte bränns vid. Blanda sedan i bonjourosten och häll såsen över köttet och grönsakerna. In i ugnen, 175 grader, tills köttet känns färdigt. Tiden kan variera beroende på vilket kött du använder.
Servera med ris eller klyftpotatis. Har även provat med pasta och det gick lika bra.