Sök Recept

Äppelkyckling

<< Tillbaka
Äpplen i maten är kanske lite ovanligt men så gott.
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
4 skivor bacon
2½ dl Kelda örtsås
2 tsk osötad senap
2-3 röda äpplen


Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den någon minut i smör i en stekpanna.

Ta upp och knyt en baconskiva runt varje filé. Vispa ihop örtsås och senap i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.

Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem hastigt i smör i stekpannan. Lägg dem bredvid kycklingen och låt dem steka med några minuter på slutet.

Servera med kokt potatis eller ris.