Sök Recept

Operakällarens äppelkaka

<< Tillbaka
Receptet är beräknat för en stor ugnssäker form, ca 32 cm i diameter.
Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

10 dl vetemjöl
1 dl socker
400 g smör
1 vaniljstång
Ca 10 äpplen
Socker
Kanel
Florsocker
0,8 l vaniljsås


Gör så här

Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175°.

Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form spara lite deg som skall användas till garnering. Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel.

Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna.
Grädda i nedre delen av ugnen tills äpplena känns mjuka.

Strö över litet florsocker och servera med vaniljsås.