Sök Recept

Paj med fetaost, broccoli och kassler

<< Tillbaka
Kassler ger sälta och lite smak av rök. Broccoli ger vitaminer och fetaost är pricken över i.
Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör
2 dl vetemjöl fullkorn
1 dl siktat dinkelmjöl
2 krm salt

Fyllning:
200 g lättkokta broccolibuketter
100 g tärnad fetaost
250 g fint strimlad kassler
1 dl riven lagrad ost
3 lättvispade ägg
3 dl mjölk
Salt
Vitpeppar


Gör så här

Ugn 175º.

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Ställ in formen i kylen 20 minuter. Tag ut och nagga botten med en gaffel, pensla sedan botten med lite uppvispat ägg.
Grädda i ca 10 minuter.

Koka upp mjölk, rör ned den rivna osten och tag åt sidan. När blandningen är svalare än 50 º rör du ned resterande ingredienser och smakar av med salt och peppar. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat.