Sök Recept

Finsk Kålrotslåda

<< Tillbaka
Hjälper magen att smälta all Julmat
Betyg (3 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 Kg Kålrötter
2 dl ströbröd
4 dl grädde
1 dl sirap
1 1/2 tsk ingefära
1 msk salt
1 ägg
1 tsk malen muskotnöt
Några smörklickar

Tillagningstid: 1 1/2 timme minuter

Gör så här

Skala och skär kålrötterna i stor bitar och koka i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka.
Låt ströbrödet svälla i grädden.
Häll av kålrotsspadet, men nspara det. Mosa kålrotsbitarna eller mixa dem. Blanda ströbröd, kålrot, sirap,ingefära och salt. Vispa upp ägget lätt och blanda i det. Späd med spadet till lös konsistens. Häll allt i en ugnsform , strö över lite ströbröd , klicka på lite smörklickar och grädda i en 175" varm ugn i 1 1/2 timme eller tills den fått färg.

Kan med fördel frysas in och tas fram vid tillfälle.