Sök Recept

Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver

<< Tillbaka
Gillar du bröd med syderopeisk smak? Det är så gott !
Betyg (8 röster)
Antal personer
2 bröd st

Ingredienser

50 g jäst
4 ½ dl vatten
½ dl olivolja
3 msk socker
1 liten finhackad lök
75 g soltorkade tomater
20 svarta urkärnade oliver
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
1,1 - 1,3 l vetemjöl

Tillagningstid: Ca 2,5 timma minuter

Gör så här

Rör ut jäst i fingervarmt vatten.
Blanda i olivolja och socker.
Låt stå i 10 minuter.

Hacka lök, oliver, paprika och tomater.
Blanda ner mjöl (spara lite till utbakningen), salt och grönsaker i degspadet.
Knåda väl och forma till en rund bulle.
Pensla med olivolja och låt jäsa i 1 ½ timma.

Ta upp degen. Forma till två bröd. Snitta dem och pensla med olivolja, strö eventuellt också över lite flingsalt och lite mjöl.
Grädda i 200 grader i 35-40 minuter.