Sök Recept

Chokladbiskvier med mald mandel

<< Tillbaka
En klar favorit i min familj.
Betyg (0 röster)

Ingredienser

Botten:
3 ½ dl sötmandel
3 ½ dl florsocker
2 äggvitor

Smörkräm:
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk kakao

Ganering:
100 g blockhoklad
10-20 g kokosfett (kan uteslutas)


Gör så här

Skålla och mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner dem i mandelblandningen.

Klicka ut smeten på bakplåtspapper, så stora du vill ha dom.
Grädda i ugn i 200 grader ca. 10 min. Låt dem kallna på galler.

Blanda samman ingredienserna till smörkrämen på mandelkakorna. Låt kakorna stå så krämen stelnar.

Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad: Doppa kakorna i chokladen.

Låt kakorna stå kallt innan de serveras.