Sök Recept

LCHF-blomkålsris

<< Tillbaka
Kommer från en LCHF-blogg
Betyg (1 röst)

Ingredienser

1-2 blomkålshuvuden
50 g smör
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar


Gör så här

Skölj blomkålen och riv både blomkålsbuketterna och "stammen" på "mellan storleken" på rivjärnet.
Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor.
Värm upp en stekpanna och bryn vitlöksklyftorna i en rejäl klick smör (50g)
Krama ur vattnet ur blomkålen och stek i pannan. Se till att "woka riset" så det blir knaprigt och gott.

När det är klart hacka en salladslök över riset och servera.

Detta är verkligen jättegott och det finns en oändlig uppsjö med alternativ du kan göra med detta ris. Igår åt vi det med cashewnötter och stekta champinjoner i och förra veckan blev det en risotto