Sök Recept

Cholkladtryffel

<< Tillbaka
En jättegod tryffel som nästan smälter i munnen, ett perfekt godis till julen..
Betyg (6 röster)
Antal personer
ca. 25 st. st

Ingredienser

200 g mörk blockchoklad
1 dl Vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker
ev . 2 msk likör t . ex . Baileys

Gardnering:
1½ msk kakao eller oboýpulver

Tillagningstid: 1 timme, varav 30 min. jobb minuter

Gör så här

1. Bryt chokladen i bitar
2 Koka upp grädden och ta den från plattan. Lägg i chokladen och vaniljsockret.
3. Rör om till en jämn smet när chokladen smälter.
4. Häll chokladsmeten i en form eller busk ca.20x15cm. Låt svalna och stelna i rumstemperatur, om den inte stelnar sätt in den i kylen en stund.
5. Skär smeten i kvadrater (fyrkanter). Forma dem till kulor och rulla dem i kakao eller obo´ypulvret.
6. kulorna ska örvaras i en burk med lock i kylskåpet.