Sök Recept

Cheesecake med choklad och hallonsås

<< Tillbaka
En lite annorlunda cheesecake med chokladsmak. Jättegod!
Betyg (15 röster)
Antal personer
10-12 st

Ingredienser

Botten:
11 digestive fullkornskex
1 tsk vaniljsocker
75 g smör eller margarin

Fyllning:
400 g färskost, t ex
philadelphia, buko
3 ägg
2 msk socker
150 g mörk choklad, ca 50%

Topping:
2 dl lätt crème fraiche
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Hallonsås:
250 g hallon
socker efter smak

Garnering:
Hallon
Mynta


Gör så här

1.Krossa kexen fint tillsammans med vaniljsocker. Smält matfettet och rör ner det i smulorna. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant. Baka mitt i ugnen ca 7 minuter i 175 grader.
2. Vispa samman osten med ägg och socker till en slät smet. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad eller i mikron. Rör ner ca 1 dl av ostmassan i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt tills osten är slut och allt är väl blandat.
3. Häll chokladsmeten i formen och jämna till ytan lite. Ställ tillbaka formen mitt i ugnen och grädda kakan ca 25 minuter. Låt kakan svalna minst 20 minuter.
4. Rör samman lätt crème fraiche med vanlig crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred det över kakan. Grädda kakan i ytterligare ca 15 minuter. Låt gärna kakan kallna innan den ska serveras. Garnera med färska hallon och mynta. Mixa eller passera de tinade hallonen i en sil till såsen. Smaka av med socker, och bjud hallonsåsen till kakan.