Sök Recept

Fisk - och skaldjurstimbaler

<< Tillbaka
Lätt och festligt som förrätt på en lyxigare middag.
Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

200 g fiskfilé, gädda, gös, kolja
5 st havskräftor, eller 600 g oskalade färska räkor
1 st ägg
1 st äggvita
2 dl grädde
Salt
2-3 stänk Worcestersås
1 msk cognac


Gör så här

Ingredienserna skall vara kalla.
Skala kräftorna eller räkorna, ta undan en kräfta eller några räkor till garneringen.

Skär fiskköttet i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med ägg och äggvita. Kör till en slät massa och tillsätt grädden, kör ytterligare några varv. Smaksätt med salt, Worcestersås och Cognac.

Häll färsen i lätt smorda timbalformar, ställ dem i varmt vattenbad längst ned i ugnen och grädda i 150 grader ca 20-25 minuter.
Stjälp upp timbalera på serveringsfat och garnera med kräftan eller räkorna.

Servera med en fin vitvinsås eller skaldjurssås.