Sök Recept

Galet goda köttfärslimpan (kan göras LCHF)

<< Tillbaka
Efter fem år tillsammans och oräkneliga mumsiga middagar är det detta sambon nämner ,när jag frågar vad han gillar bäst av allt jag experimenterat fram. Fantastiskt saftig och god köttfärslimpa som passar finfint att ha på smörgåsen dagen efter! Bra rätt att laga när man ska rensa kylen för man kan ha i nästan vad som helst.
Betyg (19 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

400 g köttfärs av valfri sort
3 st smala grillkorvar (LCHF:are kollar noga att det är mycket fett i)
1pkt bacon
En rejäl klick ketchup
1 ask Philadelphiaost naturell (kan skippas)
3 ägg
1 gul lök
Salt
Vitpeppar
(Tacokrydda)
(Grillkrydda)
(Vitlökspulver)

Tillagningstid: 1 timme minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Hiva ner korvar, ketchup, lök, ägg och bacon i en matberedare och kör tills det är en gottig gegga. Blanda ner geggan i köttfärsen och krydda efter tycke och smak.

Använd en tesked för att plutta ner philadelphiaosten, om du gillar sånt, i smeten och blanda försiktigt så den fördelas jämt men fortfarande är i små kluttar.
Forma en limpa i en ugnsfast form och ställ i ugnen tills den har en vackert brun yta.

Använd gärna spadet med lite soya, redning och ytterligare krydda för en god brunsås. Servera med kokt potatis, morötter och ärtor.

Vi LCHF:are gör såsen på grädde och reder med philadelfia-ost. Gott är att koka blomkål i för mycket grädde, sila av en aning, göra blomkålsmos och använda den avsilade grädden till såsen!