Sök Recept

hallonrutor med kardemummakrips och choklad topp

<< Tillbaka
Goda hallonrutor med kardemumma och choklad topp kan serveras med vaniljsås eller vanilj glass. Den är jätte god efterrätt som ni kan äta hela familjen.
Betyg (1 röst)
Antal personer
10-20 st

Ingredienser

150 g smör
3/4 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Kardemummakrisp:
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
75 g smör

4-5 dl hallon
2 tsk potatismjöl
1 hel choklad (smält)

Tillagningstid: 40-60min minuter

Gör så här

Börja med att hacka ihop ingredienserna till krispet till en smulig massa och ställ det kallt.

Smält smöret och tillsätt mjölken, vispa ägg och socker poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör smeten slät, vispa inte!

Häll smeten i en liten, smord och bröad långpanna, ca 22 x 32 cm. Blanda hallon och potatismjöl och strö det tillsammans med kardemummakrispet över.

Grädda i nedre delen av ugnen, 175º i ca 25-30 minuter.
Efter det chokladen över kakan.Mums!