Sök Recept

Margots smörkolakakor

<< Tillbaka
Det här receptet ger ganska många kakor, men det går bra att halvera det.
Betyg (0 röster)
Antal personer
40 st st

Ingredienser

Kakbotten:
6½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g smör

Kola:
3 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g smör


Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Blanda mjöl, socker och smör i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i ett jämnt lager i en ugnssäker form med bakplåtspapper, ca 20x35 cm. Grädda kakbottnen ca 15 minuter mitt i ugnen tills den får litet färg. Låt svalna.

Blanda grädde, socker, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på låg värme ca 1 timme till 120°. Häll kolan över den avsvalnade bottnen och ställ den svalt att stelna. Skär kakan i små bitar och förvara dem svalt.