Sök Recept

Tekakor från Askesby

<< Tillbaka
Dessa är lätta att bka och mycket goda. Jag har haft receptet i nästan 20 år och gör dem emellanåt.
Betyg (0 röster)
Antal personer
15-20st st

Ingredienser

1 L mjölk
5 dl havregryn
2 pkt jäst
50-100 g margarin
25 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk salt

Tillagningstid: 2 tim+30min+30min minuter

Gör så här

Låt havregrynen svälla i mjölken ett par timmar eller över natten. ( Har du bråttom så går det att koka detta lite. Tänk bara på att det ska vara 37 grader när det ska blandas med jästen.)

Värm mjölkblandningen till 37 grader och häll över jästen.

Tillsätt övriga ingredienser.
Arbeta ihop till en deg.
Jäs ca 30 min.

Baka ut till tekakor.
Jäs 30 min till.
Grädda i 225 grader i 7-10 min.