Sök Recept

Biff-i-panna

<< Tillbaka
Har blivit en paradrätt på min arbetsplats och hemma. Den går snabbt att göra och är väldigt god.
Betyg (19 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g nötfärs
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
Vitpeppar
1 krm vitlökspulver

1 pkt mellangrädde
2 dl mellanmjölk
2 msk kinesisk soja
1 msk dijonsenap

2 tomater
1 rödlök
Basilika


Gör så här

Blanda ihop färs, potatismjöl, mjölk och kryddor.
Lägg smör i en varm stekpanna, tryck ut hela biffen i pannan och bryn. Dela biffen i 6 bitar med en stekspade, vänd varje biff och bryn på andra sidan.
Blanda ihop grädde, mjölk, soja och senap. Slå över biffen och låt det stå och puttra i 10-15 min.
Hacka tomater, lök och basilika och blanda ihop. Lägg en klick på varje biff i pannan. Ställ fram hela pannan som den är på bordet.
Serveras med Potatis, pasta eller det bästa: potatismos! lingon och någon annan grönsak tex rivna morötter eller haricot verts.
Jättegott!