Sök Recept

Gulaschsoppa med köttfärs

<< Tillbaka
God och mustig soppa! Passar perfekt nu när det är så kallt. Med vitlöksbröd blir rätten fulländad!
Betyg (46 röster)
Antal personer
5-6 st

Ingredienser

2 gula lökar
6-8 potatisar
2-3 paprikor (valfri färg)
1 klyfta vitkål
Ca 400 g nötfärs
2 msk olja
2 förp krossad tomat, à 400 g
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 köttbuljongtärningar
4-5 msk tomatpuré
½ dl chilisås
3 -4 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar
Salt
Persilja


Gör så här

Skala och hacka lök och potatis. Kärna ur, skölj och strimla paprikorna. Strimla vitkålen.

Bryn köttfärsen i olja i en stekpanna och rör det grynigt. Lägg över i en stor kastrull. Fräs lök, paprika, vitkål och potatis. Lägg över detta i kastrullen.

Häll i tomatkross, tomatpuré, chilisås, vatten, buljongtärningarna och paprikapulver, samt cayennnepeppar.

Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, ca 15-20
min. Späd med vatten om det behövs, beroende på hur tjock man vill ha soppan.

Smaka av med salt och de andra kryddorna, samt hackad persilja.

Servera med vitlöksbröd och ett glas mjölk, då soppan är rätt stark. Mycket gott!