Sök Recept

Arraksrutor

<< Tillbaka
Chokladruta med arrakssmörkräm och blockchoklad, himmelskt gott.
Betyg (4 röster)
Antal personer
-- st

Ingredienser

3 ägg
2½ dl socker
3,75 dl mjöl
1½ tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
3 msk kakao
225 g smält margarin
2½ dl kokande vatten

Kräm:
225 g mjukt margarin
½ paket florsocker
2 äggulor
Ett par droppar arrak

Garnering:
200 g smält blockchoklad


Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao, rör ner i äggsmeten.
Rör till sist ner det smälta margarinet och det varma vattnet.

Grädda i 175 grader i ca 20 min. Låt kakan kallna.
Gör smörkrämen under tiden, bred på kakan när den har kallnat. Nu kan du stoppa plåten i frysen (om du har plats), när du brer på chokladen stelnar den snabbare om smörkrämen är kall. Skär i rutor.