Sök Recept

Portugisisk bönsallad

<< Tillbaka
En mustig och smakrik bönsallad.
Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 st

Ingredienser

225 g okokta red kidney bönor
225 g okokta kikärter
1 l vatten drygt , för blötläggning av respektive bönor .
Dubbel mängd mörk och kryddstark marinad
450 g tomater i klyftor
1/2 gurka eller squash i skivor
1 liten grön paprika i tärningar

Marinad:
1 3/4 dl olivolja
3/4 dl rödvinsvinäger el 1 dl körsbärsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk nymalen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk paprikapulver el chili
1 pressad vitlöksklyfta


Gör så här

Blöttlägg bönorna över natten, var för sig.
Koka bönorna var för sig i 10 min och låt de sedan sjuda i ca 40 min. Bönorna är klar när det går att bita igenom dem.
Vispa ihop dubbel mängd av marinaden.
Häll av vätskan till bönorna (spara till buljong).
Lägg bönorna i en stor skål och häll över marinaden.
Låt bönorna kallna.
Gör iordning salladsingredienserna, blanda dessa med de avrunna bönorna.
Häll eventuellt på lite marinad om det behövs.
Överbliven marinad kan användas för att smaksätta en soppa eller gryta.