Sök Recept

Banankaka med choklad

<< Tillbaka
Jag rekommenderar att hacka chokladen med kniv och mosa bananen med gaffel. Tyckte det blev godare så.
Betyg (6 röster)
Antal personer
1 kaka st

Ingredienser

75 g smör
2½ dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g blockchoklad
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat


Gör så här

Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.