Sök Recept

Apelsinglass

<< Tillbaka
gott och lätt att göra.
Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 stora apelsiner
4 äggulor
1 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde eller mellangrädde

Garnering:
ciselerade apelsinskal


Gör så här

Skölj och tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av en apelsin. Pressa alla apelsinerna. Det ska bli cirka 2 dl saft. Vispa samman rivet skal, äggulor, socker, 1 dl grädde och apelsinsaften i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning tills blandningen tjocknar. Låt kallna. Vispa resterande grädde (1 1/2 dl) och vänd ner den i krämen. Frys in i en avlång sockerkaksform i cirka 3 timmar. Täck med folie eller plastfilm.Ta upp, skär i skivor eller gör kulor. Garnera med apelsinskal.