Sök Recept

Arrakslängd

<< Tillbaka
Jättegod kaffekaka!
Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar st

Ingredienser

3 ägg
2 dl socker
1 msk vatten
1 dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl grädde
2 tsk potatismjöl
1 äggula
1 msk socker
2 msk arrak eller punsch

Garnering:
3 dl florsocker
2 msk arrak eller punsch
Bär


Gör så här

Vispa äggen så de blir porösa. Tillsätt sockret och fortsätt vispningen tills allt är en porös massa.
Rör ner vattnet.

Blanda mjölsorterna med bakpulvret och sikta ner det i smeten. Fyll den i smord och mjölad form och grädda i ganska svag värme (175-200 grader) i ca 40 min.

Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Fyllning:
Blanda alla ingredienserna utom arraken i en kastrull och låt det sjuda och tjockna under omrörning. Smaka av den kalla krämen med arrak eller punsch.

Dela kakan i 3 bottnar och bred på krämen.
Glasera den och garnera med frukt.