Sök Recept

Knäckig kanelkaka med äpple

<< Tillbaka
I Hemmets Veckotidning nr 37/10 hittade jag ett recept som såg så gott ut. En snabb och enkel kaka som är saftig och lite tung eftersom den inte innehåller bakpulver. Nu har jag test bakat den och den blev riktigt god.
Betyg (1 röst)

Ingredienser

Smet:
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 msk malen kanel
2 äpplen
1½ msk strösocker
1½ msk kokosflingor
30 g kallt smör

Till formen:
Smör
Kokosflingor


Gör så här

Smörj och ströa med kokos en pajform, ca 22 cm i diameter.

Rör socker och ägg luftigt. Blanda mjöl och kanel. Vänd ner detta i äggsmeten och rör slätt. Häll smeten i formen.

Klyfta och kärna ur äpplena. Fördela äpplena ovanpå smeten. Blanda socker och kokos och strö över äppelbitarna. Hyvla över smöret.

Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 20-25 minuter. Servera med ex vaniljsås.