Sök Recept

Varm smörgåstårta

<< Tillbaka
Istället för vanlig smörgåstårta
Betyg (2 röster)
Antal personer
10-12 st

Ingredienser

300 gr skinka
1 purjolök
1 burk champinjoner
1 knippe dill
3 dl grädde
6-7 hårdkokta ägg
Majonnäs (efter behag)
Ost
3-4 tomater
75 gr smör el. marg.
4 msk vetemjöl
Mjölk
Salt
Peppar

Tillagningstid: 45 minuter minuter

Gör så här

Koka äggen.
Börja med att göra stuvningen på smör, mjöl, mjölk och kryddorna.
Lägg i den klippta skinkan, skiva purjolöken, champinjonerna och dillen.
Hacka äggen, vispa grädden rätt hårt, blanda i majonnäsen efter smak. Blanda i äggenoch smaka av med salt & peppar.

Till denna smörgåstårta kan man med fördel använda långfranska, typ Pågens Rasker.

Lägg, på en plåt, ut brödet och bred på stuvningen på 1:a och 3.e lagret. På 2: lagret bres äggröran.
Avlsuta med att lägga ytterligare ett 4:e lager med bröd där läggs hyvlad ost och överst lägg skivade tomater.

Gratinera, i ugnens nedre del, till den blir genomvarm på 175 grader.
Serveras med en god sallad