Sök Recept

Snickers Cheesecake

<< Tillbaka
Engelskt recept.
Betyg (6 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

Botten:
255 g Chokladwaffers
50 g smält smör

Fyllning:
800 g cream cheese
2½ dl strösocker
4 stora ägg
1 msk äkta vaniljsocker
2½ dl vispgrädde
750 g Snickers


Gör så här

Värm ugnen till 160 grader. Krossa chokladwafferkexen i en matberedare. Tillsätt smält smör el. margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 23 cm i diameter, ca 2-3 cm upp längs forms kanter också.

Mixa cream cheese och socker fluffigt på medelhastighet i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, mixa 1 min efter vart tillsatt ägg. Tillsätt grädde och vaniljsocker, mixa 3-4 min till en fluffig smet.

Skär Snickersbitarna i mindre bitar. Vänd ner 3 3/4 dl av snickers bitarna i ostsmeten.

Häll fyllningen i kexskalet och grädda kakan 1-1½ timme eller tills cheesecaken nästan är bakt, den ska fortfarande vara lätt dallrig i mitten.

Strö resten av Snickers hacket över den varma cheesecaken och låt den stå kallt i kylskåp minst 4-5 tim innan den ska serveras.