Sök Recept

Jessicas Pestopaj

<< Tillbaka
En näringsrik paj som är god både varm och kall, passar utmärkt som sommarlunch. Serveras med fördel tillsammans med en god italiensk sallad och hemmagjord lemonad. Fräscht, enkelt och gott!
Betyg (2 röster)
Antal personer
ca 5 porti st

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör
1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl linfrökross

Fyllning:
200 g quorn eller kyckling
50 g soltorkade tomater
50 g ruccolasallad
50 g spenat
50 gram purjolök

Stanning:
3 ägg
2 dl mjölk
2 msk pesto
Ost
Svartpeppar
Timjan
Basilika

Tillagningstid: ca 50 min minuter

Gör så här

Ugnstemp: 200 grader
Mixa smör, mjöl, havregryn och linfrö i en matberedare, knåda ihop till en boll och lägg i frysen ca 10-15 min.
Arbeta ut degen i en pajform, stick hål på degen ca 10 ggr med en gaffel. Förgrädda i ugn ca 10 min.

Skölj samtliga grönsaker, hacka purjolök och soltorkade tomater. Låt spenaten och ruccolan vara hela, för en snabbare och snyggare paj.
Skär quorn/kyckling i bitar.

Vispa ihop ägg, mjölk, pesto, ost och kryddor till en stanning.
Ta ut det förgräddade skalet ur ugnen och fyll.
Häll över äggstanningen och ställ tillbaka in i ugnen.
Låt stå tills den stannat.