Sök Recept

Vitlök och chili marinerade jätteräkor

<< Tillbaka
Jättegoda som förrätt eller ett tilltugg=)
Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

16 st jätteräkor
2-3 pressade el. fint hackade vitlökar
ca 1-2 msk persilja
ca 1-2 msk olja
1 fint hackad chilifrukt(för mindre hetta ta ur kärnorna)
2 tsk hackad koriander
salt
peppar

Tillagningstid: 15 min minuter

Gör så här

Blanda vitlök,persilja,olja,chili och koriander i en en skål lägg i räkorna salta och peppra.Låt ligga i marinaden i ca 20 min i kylskåp.Stek dom i en het panna tills dom fått sin fina röda färg.Använder du färdigkokta räkor behöver du bara vända dom i någon minut.
Servera gära med finstrimlad isbergsallad på räkchips. Smaklig måltid!