Sök Recept

Pizzadeg

<< Tillbaka
Den bästa pizzadeg jag testat. Resultatet blir en "frasig" och lätt pizzabotten
Betyg (7 röster)
Antal personer
1 stor st

Ingredienser

25 g jäst
2 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
4-5 dl vetemjöl

Alternativ mjölblandning för nyttigare deg:
3 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 msk krossat linfrö

Tillagningstid: 45 minuter minuter

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke med vattnet, se till att jästen smälter helt. Tillsätt salt och olja
Blanda i mjölet och blanda tills degen är klumpfri.

Ställ degen att jäsa i minst 30 minuter. Kan stå i kylskåpet en timme eller två för en långsammare jäsning.

Häll ut den ganska lösa och lite kletiga degen på en lätt mjölad bakplåt eller bakbord och dra ut degen till önskad storlek och tjocklek. Kan med lätthet kavlas ut om man hellre vill det. Det kan behövar en puderyta av lite mjöl så att kaveln inte fastnar

Det är lämpligast att dela degen i två om man inte har väldigt stora bakplåtar.

Ska gräddas i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter i 250 grader.