Sök Recept

Äppel och kanelcupcakes

<< Tillbaka
Dessa smarriga Cupcakes bakade jag till min födelsedag. De blev riktigt goda och saftiga! Mums!
Betyg (1 röst)

Ingredienser

Muffins:
4,8 dl vetemjöl special
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
2 tsk kanel (mald)
½ tsk muskot (riven/mald)
1/3 tsk kryddnejlika
150 g smör, rumstempererat
2,4 dl strösocker
1,2 dl farinsocker
4 ägg
3 ½ dl äppelmos
200 g pecannötter

Frosting:
150 g smör
300 g Philadelphia
2 ½ dl farinsocker

Valfritt strössel


Gör så här

Muffins:
Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, salt, kanel, muskonöt och kryddnejlika i en skål. Blanda gärna med en gaffel tills allt blir välblandat.

Vispa smöret, strösocker och farinsocker i en bunke med en elvisp tills det blir ljust och fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills allt blandats samman.
Med låg hastighet, rör sakta i mjölblandningen och äppelmoset i bunken. Fortsätt vispa tills allt har blandats väl.
Blanda i pecannötterna försiktigt med en slev.

Fördela smeten jämnt i muffinsformarna tills de fyller 2/3.
Värm i ugnen i 20 minuter och låt svalna.

Frosting:
Vispa det rumstempererade smöret, philadelphian och farinsockret i en skål. Vispa tills blandningen blir fin och len.
Inte svårare än så, bara att använda direkt.
Om blandningen är för lös så kan man låta det stå ett tag i kylskåpet

Jag valde att med hjälp av en smörkniv bre på mina muffins.
Det går självklart bra att spritsa om man vill.

Strössla på och njut!