X

Sök Recept

Västerbottenssnurror med pesto

<< Tillbaka
Härliga bullar med god smak. Fina att ha på buffé t ex. Prova med grön pesto om du gillar den. Det blir också gott.
Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
13 dl specialvetemjöl ca.
2 dl röd pesto
3 dl riven västerbottensost
1 uppvispat ägg
Lite flingsalt


Gör så här

Smula jästen i en bunke och häll på det 37º varma vattnet. Häll i saltet och oljan och rör om tills jästen löst sig.

Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30-40 minuter.

Lägg degen på bakbordet och knåda lätt. Dela den i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på peston och den rivna osten och rulla ihop varje rektangel till en rulle. Precis som när du bakar kanelbullar.

Skär varje rulle i ca 10 skivor som du lägger i bullformar och låter dem jäsa 30 minuter. Pensla med ägget och strö över lite flingsalt och grädda dem 8-10 minuter.