Sök Recept

Hemlagad GI-glass

<< Tillbaka
Krämig vaniljglass med knäckig nötkross. Det står 10 portioner men vi var 5 personer!
Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 vaniljstång
4 äggulor
3 dl sötningsmedel
5 dl vispgrädde
4 äggvitor
1 krm salt

Rostade hasselnötter:
100 g hasselnötter
2 dl sötningsmedel
4 msk vatten

Choklad- och nötflarn, till servering


Gör så här

Lägg bakplåtspapper på en plåt.

Hetta upp en stekpanna, lägg i nötterna och rosta dem i tre minuter.

Blanda samman sötningsmedel och vatten och häll över nötterna i pannan. Skaka pannan då och då så att blandningen fördelar sig jämnt över nötterna. Låt det börja bubbla ordentligt och bli gyllenbrunt.

Häll ut blandningen på bakplåtspapperet och låt svalna i cirka 20 minuter. Hacka nötterna grovt.

Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor, vanilj och sockerersättning i en bunke.

Vispa grädden i en annan skål tills den bildar mjuka toppar.

Vispa slutligen äggvitorna med saltet tills det bildas mycket fasta toppar. Vänd ner nötter, grädde och äggvitsvisp i äggulesmeten.

Frys glassen i cirka tre timmar. Skeda upp den med en sked doppad i kallt vatten och dekorera med chokladflarn