Sök Recept

Kryddoftande Smulpaj

<< Tillbaka
Smakrik äppelpaj!
Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 - 5 äpplen
2 msk smör
1 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen muskot
½ tsk malen kardemumma

Smuldeg:

¾ dl farinsocker
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smält smör

Tillbehör:

Vaniljsås eller vaniljglass

Tillagningstid: ca 45 minuter minuter

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.

Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker, och kryddor. Häll i en ugnssäker form.

Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Häll i smöret och rör om till en smulig deg.

Strö smuldegen över äpplena.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.