Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillat vildsvin

  • babbs 27 juni 2009

    Jag har fått önskemål om grillat vildsvin. Nu är det så att jag har en vildsvinstek och revben i frysen. Jag tänkte att använda dessa. Hur ska jag göra? Vildsvinsköttet är ju ganska magert och blir enligt min erfarenhet både hårt och torrt. Jag har fått rådet att marinera i 48 timmar, men hur länge ska det grillas? Jag har också fått rådet att förkoka köttet och sedan marinera och grilla. Men hur länge då? Är det någon som vet? Tacksam för alla förslag.

  • lena4 28 juni 2009

    Vi marinerar som vanligt kött. Skär steken i fläskkotletters tjocklek. Jag har inte förkokat köttet nån gång,så det vet jag inget om. Skär alltid och kollar att det är färdiggrillat.

  • anluk 28 juni 2009

    Här får du tips på marinad. Ska ligga till sig i 48 timmar, sedan grillar vi den som vanligt kött. Så underbart gott.

  • babbs 28 juni 2009

    Tack för tipsen. Ska testa detta.

  • thewildone 2 juli 2009

    Kör köttet till 70 grader i inner temp det blir bra

  • mooseella 2 juli 2009

    Det godaste jag åt på en ute dag för en del år sedan. Vildsvinsteken gneds in med timjan, inget annat, massor med timjan. Sedan virades köttet in i flera lager aluminiumfolie och grävdes ner i /under glöden och där låg den några timmar. Ett saftigt och väldigt gott kött. Fungerar säker att göra på samma sätt i vanlig ugn.

  • Paddannr1 24 juli 2011

    Lite sent svar, men kanske tips till andra.
    Vi hade vildsvinsgrillfest för hela byn här för några veckor sen. Köttet ca 17 kg var i "grillskivor" lite tjockare. Gjorde en hemmagjord stark/het marinad som köttet fick ligga i 48 tim. Men innan skivorna las i marinaden så hade jag en gryta med kokande vatten la ner köttbitarna där i 10 minuter utan att vattnet då kokade, sen i marinaden i 48 timmar. Köttet blev mört o fint o gott.

    Det fanns även revben.. dem förkokade jag i 1 timma innan de fick ligga i sin egna marinad. Revbenen grillades sen och de blev så goda, och just revbenen fick extra mycket beröm för att de var så "mjälla" o fina.

  • Vetebullen 18 juli 2012

    Vill ni grilla VILDSVIN är nedan ett måste för att ni ska få en riktigt lyckad kväll
    och ett mört och saftigt kött. (Y)(Y)
    Förkoka ALLTID, ni kommer att bli överraskad om hur suveränt det blir (L)(L)

    Förkokta revbensspjäll av vildsvin för grillning

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.