Är det någon oskriven regel att dessa tre rätter ska följa något visst tema eller smak.
Eller att vissa saker absolut inte ska ingå när något annat är med i de andra.
Erajscha2 juni 2012
Man brukar se till att har man fisk/skaldjur i förrätten så har man kött i huvudrätten och tvärtom. Det är dock inte ristat i sten.
En finare middag kan ju bestå av fler rätter än tre, t.ex.
aptitretare
soppa
fiskrätt
kötträtt
(I den ordningen)
En trerätters anses väl vara en förenkling av det och då följer man inte två rätter med "mer av samma"...
Är det någon oskriven regel att dessa tre rätter ska följa något visst tema eller smak.
Eller att vissa saker absolut inte ska ingå när något annat är med i de andra.
Man brukar se till att har man fisk/skaldjur i förrätten så har man kött i huvudrätten och tvärtom. Det är dock inte ristat i sten.
En finare middag kan ju bestå av fler rätter än tre, t.ex.
aptitretare
soppa
fiskrätt
kötträtt
(I den ordningen)
En trerätters anses väl vara en förenkling av det och då följer man inte två rätter med "mer av samma"...